wtorek, 17 lutego 2015

Placki ziemniaczane z warzywami i dipem jogurtowo - czosnkowym

Placki ziemniaczane z warzywami i dipem jogurtowo - czosnkowym



Utrzeć ziemniaki, cebulę, przecedzić prze sitko. Dodać jajko, łyżkę mąki, majeranek,  doprawić solą pieprzem czarnym i ziołowym, wymieszać. Usmażyć placki na złoty kolor.
W międzyczasie udusić na oliwie posiekaną w paski paprykę w różnych kolorach, cebulę (może być czerwona) i pieczarki w plasterki. doprawić do smaku solą i pieprzem.

Dip
- jogurt naturalny lub typu greckiego
- 2 ząbki czosnku
- pieprz cayenne, papryka w proszku ewentualnie odrobina soli.
Wymieszać i zostawić na min. pół godz. aby składniki się "przegryzły".


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz